A Travellerspoint blog

Klaar voor de start

rain 5 °C

Ik kan het allemaal nog niet zo goed bevatten, maar volgens mijn ticket ben ik over drie dagen in Myanmar. Iets dat nog even op losse schroeven leek te staan, aangezien ik met Egyptair vlieg en ze de helft van mijn vlucht hadden gecancelled. Na veel bellen, wachten en stress vlieg ik uiteindelijk via Frankfurt, Cairo en Bangkok naar Yangon, waar ik lokale tijd 17.00 aan zou moeten komen.

De laatste maanden ben ik veel bezig geweest met Myanmar en heb ik veel over het land geleerd door mijn werkzaamheden bij het Burmacentrum. Ik heb een erg schizofreen beeld van het land. In de weekenden vertaalde ik nieuwsartikelen over de politieke rommel in het land, de onderdrukking van minderheden en schending van mensenrechten. Maar na het schrijven van een artikel over bijvoorbeeld Birmese gevangenen die worden ingezet als levende mijnenvegers, nam ik even pauze om in mijn reisgids te lezen over alle paradijselijke plaatsen die ik straks ga bezoeken. Het is een heel raar idee om naar een land te gaan waarvan je weet dat er ontzettend veel mis gaat, terwijl je bijna zeker weet dat je terugkomt met alleen maar positieve verhalen over het mooie landschap en de vriendelijke mensen.

Ik ga in totaal zes weken weg en heb ruim vijf weken de tijd om het land te leren kennen. Genoeg tijd om alle toeristische hoogtepunten af te gaan en ook nog tijd over te houden voor meer afgelegen gebieden. Eerst drie weken alleen, en daarna tweeënhalve week met Bouke. De communicatie vanuit Myanmar zal moeilijk verlopen. Het worden zes weken zonder mobiele telefoon, facebook en bellen naar huis. Maar bloggen zou moeten lukken en als het goed is doet Gmail het ook.

Dus hoogstwaarschijnlijk zien jullie binnenkort hier mijn eerste indrukken verschijnen, en wellicht zelfs met wat foto's erbij.

Posted by Sanne.A 07:50 Archived in Netherlands

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

erg benieuwd naar je ervaringen en natuurlijk de plaatjes ;)
veel plezier en ik blijf je blog af en toe lezen ;)

grtz Daan

by Daan

Leeeeeuk! Goede reis alvast, ben heel benieuwd naar je verhalen! x

by Els

Sanne ben heel benieuwd naar je reiservaringen en je mooie foto's. Een goeie reis toegewenst.
Liefs Ineke

by ineke

Daar gaat ze weer, ik ben heel benieuwd naar al je ervaringen van deze nieuwe reis naar Birma. Goede reis en geniet ervan.
Bill Senden

by Bill Senden

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint